Пульс Exclusive
Різне

Новий будинок на Жадова, реконструкція центральної площі та набережної. Що запланували в міськраді на два роки

Протягом 2022-2024 років у Кропивницькому планують реалізувати низку проектів, серед яких реконструкція міської набережної, площі Героїв Майдану та будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Жадова.

Про це свідчить опублікована на сайті Кропивницької міської ради “Програма капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об´єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2022 – 2024 роки“.

Документ вчора погодили на засіданні виконавчого комітету. Міський голова Андрій Райкович зауважив, що на реалізацію зазначених планів необхідно буде залучати державні субвенції та шукати додаткове фінансування.

Відповідно до положень Програми, у розрізі галузей фінансовий ресурс розподілиться на інфраструктуру, освіту, медицину, культуру, житло та інші об’єкти.

Інфракструктура

  • Будівництво вулиці Дона Амінадо надасть можливість повноцінно з’єднати транспортним сполученням два житлові мікрорайони: Арнаутове та Кущівка.
  • Реконструкція проспекту Інженерів;
  • Реконструкція площі Героїв Майдану, яка повинна забезпечити оновлення громадського простору у центрі міста.
  • Реконструкція набережної річки Інгул, яка дозволить створити нові культурно-просвітницькі та спортивно-оздоровчі комплекси, виконати благоустрій території, опорядження берегоукріплюючих споруд.

Житло

З метою забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, заплановано будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Генерала Жадова, м. Кропивницький.

Медицина

Один з найважливіших пріоритетних об’єктів міста Кропивницького – це реконструкція приміщення операційного блоку. Даний об’єкт призначений для оперативного втручання та надання спеціалізованої медичної допомоги мешканцям Кропивницького та області. Першочерговим завданням реконструкції операційного блоку є врахування всіх сучасних медичних вимог, санітарно-гігієнічних норм. Приміщення обладнають усім необхідним для надання висококваліфікованої медичної послуги пацієнтам, які потребують хірургічного втручання. Не менш важливим об’єктом для громади міста є реконструкція будівлі КНП “Дитяча міська лікарня” Кропивницької міської ради”, вул. Шевченка, 36. Даним проєктом передбачається створення багатопрофільного дитячого лікувального закладу із забезпеченням високого рівня якості надання медичної допомоги шляхом модернізації та технічного переоснащення усіх інженерних мереж, утеплення будівлі, комплектацію новим медичним обладнанням. Концентрація кадрового і матеріального ресурсу дасть можливість надавати якісні та доступні медичні послуги.

Освіта

Серед пріоритетних напрямків будівництва в галузі освіти є будівництво нової початкової школи, яка відповідатиме усім вимогам для сучасного здобувача освіти.

Культура

Заплановано повну реставрацію будівлі міського художньомеморіального музею О.О.Осмьоркіна. Проєктом передбачено максимально точне відтворення початкового вигляду будівлі, притаманне часу і стилю будівлі: підсилення будівельних конструкцій (фундаменту) та повну заміну всіх інженерних комунікацій, заміну покрівлі, перекриття.

У 2022-2023 роках необхідно рухатися в напрямку зменшення об’єктів незавершеного будівництва шляхом детального аналізу в частині їх важливості для громади та з метою завершення будівництва чи реконструкції”, – ідеться, зокрема, в Програмі.

На засіданні виконкому міський голова Андрій Райкович додав, що окремі положення Програми будуть обговорюватись із депутатами міськради.