Пульс Exclusive
Різне

Райкович прокоментував вибух будинку на Попова й анонсував створення комісії, яка визначить ступінь ушкодженості

Сьогодні, 7 лютого, Кропивницький міський голова Андрій Райкович на апаратній нараді прокоментував вибух газу в будинку на вулиці Попова, 24 минулого тижня. Очільник міста закликав активізуватись соціальні служби й відповідні виконавчі органи, а також натякнув, що не зайвою була б допомога “Кіровоградгазу”.

“Першопричина – це вибух газу. Розумієте, про що я кажу, так? Та й в плані соціального діалогу, про людей треба турбуватися. А “облгаз” не останній шматок хлібу доїдає. Це досить прибуткова організація, – зазначив міський голова.

Андрій Райкович доручив юридичному управлінню міської ради відслідковувати хід і результати слідства щодо вибуху в багатоквартирному будинку на вулиці Попова, щоб на основі кінцевого висновку, мати можливість формувати пакет матеріальних відшкодувань.

Окремо міський голова зупинився на питанні створення комісії, яка визначить ступінь ушкодженості кожної квартири:

“Маємо організувати комісію, яка обстежить кожну квартиру, коли буде технічна можливість. А також зайти в другий під’їзд, який залишається аварнійним. Все це того, щоб визначити ступінь ушкодження і визначити, які квартири є придатними для подальшого проживання, а які ні. До того ж, нам необхідно буде думати, в який спосіб вирішити квартирні питання для людей. Потім будемо говорити про компенсаційні заходи”.

Заступник міського голови з економічних питань Михайло Бєжан підключиться до аналітики списку постраждалих, аби надати їм наразі необхідну матеріальну допомогу.