Пульс Exclusive
Різне

90 тисяч хабаря за безперешкодну реєстрацію податкових накладних: податківиці на Кіровоградщині повідомили про підозру

Прокурори Кіровоградського обласної прокуратури повідомили про підозру начальнику відділу контролю за відшкодуванням ПДВ управління оподаткування юридичних осіб ГУ Державної податкової служби в Кіровоградській області за фактом одержання неправомірної вигоди у великому розмірі (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, неправомірну вигоду у розмірі 90 тис грн підозрювана вимагала від представника підприємства за подальше безперешкодне здійснення господарської діяльності. Керівник підприємства мав сплатити хабар посадовій особі податкової в розмірі 1% від суми податкових накладних. Йдеться про безпроблемну їх реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних щодо здійснення фінансово-господарської діяльності цього субʼєкта господарювання.

Неправомірну вигоду керівниця фіскальної установи отримувала у два транша і була викрита «на гарячому». Під час прогулянки з дитиною одержала частину від обумовленої суми – 50 тис гривень, які поклала до кишенькового відділення дитячого візка.

Під час обшуків, які проводились в приміщенні податкової служби та за місцем проживання підозрюваної, вилучено кошти неправомірної вигоди, готівка – близько 1 млн грн, 6 тис Євро та понад 26 тис доларів США, а також документація, яка має відношення до протиправної діяльності.

У рамках слідства перевіряється причетність до вчинення злочину інших службових осіб податкової, у тому числі з керівного складу.

Прокуратура скерувала до суду клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Джерело: обласна прокуратура.