Кропивничанам радять після поновлення подачі води її прокип’ятити.
Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
Кип’ятіння води не менше 10 хвилин від моменту закипання знищує багато мікробів та мікроорганізмів, які викликають хвороби.
До повного налагодження централізованого водопостачання дотримуйтеся рекомендацій:
- для пиття використовувати лише добре прокип’ячену (не менше 10 хвилин) або бутильовану воду;
- за можливості використовуйте фасовану бутильовану воду;
- готуйте їжу лише на перевіреній питній воді;
- під час приготування їжі застосовуйте термообробку продукту (варіння, смаження, запікання тощо);
- використовуйте питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання – колодязів, шахтних криниць, пунктів розливу питної води лише після обробки;
- воду з відкритих водойм використовуйте тільки для господарських потреб.