Підставою для проведення позапланової перевірки торговельного закладу стала скарга споживачки на реалізацію прострочених продуктів харчування.
За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) фахівці Держпродспоживслужби зобов’язали суб’єкта господарювання вилучити з обігу таку продукцію:
- скумбрія солена, оселедець атлантичний холодного копчення, оселедець слабосолений – риба загальною вагою 9,048 кг зберігалася в холодильному обладнанні за температури +4°С при необхідних від – 4°С до -8°С (відповідно до етикетки виробника);
- форель слабосолена – риба загальною вагою 1,628 кг зберігалася в холодильному обладнанні за температури +4°С при необхідних від – 4°С до 0°С (відповідно до етикетки виробника);
- оселедець холодного копчення (скибочки), плітка в’ялена – у продукції загальною вагою 3,1 кг вийшов термін придатності.
Також фахівці Держпродспоживслужби надали суб’єкту господарювання припис щодо необхідності усунення порушень у закладі. Невиконання вимог припису тягне застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій.