Пульс Exclusive
Різне

Кропивничанам радять обробляти воду після відновлення її подачі

Кропивничанам радять після поновлення подачі води її прокип’ятити.

Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Кип’ятіння води не менше 10 хвилин від моменту закипання знищує багато мікробів та мікроорганізмів, які викликають хвороби.

До повного налагодження централізованого водопостачання дотримуйтеся рекомендацій:

  • для пиття використовувати лише добре прокип’ячену (не менше 10 хвилин) або бутильовану воду;
  • за можливості використовуйте фасовану бутильовану воду;
  • готуйте їжу лише на перевіреній питній воді;
  • під час приготування їжі застосовуйте термообробку продукту (варіння, смаження, запікання тощо);
  • використовуйте питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання – колодязів, шахтних криниць, пунктів розливу питної води лише після обробки;
  • воду з відкритих водойм використовуйте тільки для господарських потреб.